DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

KALAN SÜRE

Rusya: Ukrayna’nın NATO’ya katılımı kabul edilemez

Rusya: Ukrayna’nın NATO’ya katılımı kabul edilemez

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Ukrayna’nın NATO’ya tam veya parçalar halinde olsun katılmasının Rusya için kabul edilemez olduğunu belirtti.

ABONE OL
16 Kasım 2023 22:49
Rusya: Ukrayna’nın NATO’ya katılımı kabul edilemez
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, bugünkü basın toplantısında, “NATO’nun Kiev’e ilk kez üyelik vaat ettiği 2008’den bu yana Ukrayna’nın ittifaka katılımıyla ilgili duruşumuzu devamlı anlatıyoruz. Bu duruş değişmedi. Parçalar halinde olsun, parçasız olsun, her türlü Ukrayna’nın Kuzey Atlantik blokuna katılımı Rusya için kabul edilemez” şeklinde konuştu.
NATO’nun Rusya politikasının saldırgan niteliğine dikkat çeken Zaharova, Ukrayna’nın ittifaka olası katılımının Rusya’nın güvenliği için tehdit oluşturduğunu kaydetti.
Daha önce Guardian gazetesi, eski NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen’in, Ukrayna’yı Rusya’nın kontrolündeki araziler olmadan ittifaka kabul etmeyi önerdiğini bildirmişti. Bunun, NATO ve Rusya arasındaki çatışma riskini azaltacağını savunan Rasmussen, böylelikle Ukrayna ve Rusya arasındaki çatışmanın dondurulmayacağı tahmininde bulunmuştu. Sputnik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.